UNGE ROAD RACING-TALENT OLIVER SVENDSEN FØRSTE SEJER I IDM ROAD RACING.

Sachsenring IDM 2024 (2).pdf 

Oliver Svendsen, et lovende ungt talent inden for road racing, har underskrevet en kontrakt med det anerkendte tyske Freudenberg KTM-PALIGO Racing Team for den kommende sæson 2024. Han vil deltage i den tyske IDM (Internationale tyske motorcykelmesterskaber) i Supersport 300-klassen på en KTM RC390R. Freudenberg KTM-PALIGO Racing Team er et topteam med betydelig erfaring i IDM og WM i SSP 300-klassen gennem de seneste år. Deres ekspertise i både IDM og verdensmesterskabet lover godt for Svendsens succes og udvikling. 

Den unge dansker deltog i sin første løbsweekend på Sachsenring-banen i Tyskland forrige weekend. Med deltagelse af fire verdensmestre i klassen var der lagt op til en hård kamp. Allerede under fredagens træning viste Oliver god fart og befandt sig i top-4. I lørdagens første tidskvalifikation kæmpede Oliver med at finde rytmen og farten på den nye cykel, hvilket resulterede i en sjetteplads med 2,4 sekunders afstand til den hurtigste kørsel. I samarbejde med teamets teknikere blev der arbejdet på cyklen, og i den anden tidskvalifikation samme dag beviste den unge kører, at teamets teknikere og mekanikere havde gjort et godt stykke arbejde. Oliver præsterede en imponerende hurtigste tid kun 1,1 sekund efter den dobbelt verdensmester. Weekendens første løb blev afholdt med stor spænding. Oliver formåede at holde sig i frontgruppen sammen med de fire verdensmestre gennem hele løbet. På sidste omgang lykkedes det ham at tage føringen og forsvare den til målstregen, hvilket resulterede i hans første sejr i IDM-serien. Oliver udtaler: "Endelig lykkedes det mig at få min første sejr i IDM-serien, efter at have jagtet den de sidste 3 år. At være foran 4 verdensmesterskabs køre er helt vildt, men nu har jeg bevist, at jeg kan være med i WM. 

TEAMET VAR IMPONERET OVER DEN UNGE DANSKERS PRÆSTATION OG EVNE TIL AT HÅNDTERE PRESSET. 

Til weekendens andet løb var vejret en stor faktor, da banen var en blanding af vådt og tørt føre, hvilket gjorde dækvalget udfordrende. På startstregen herskede der stor forvirring blandt de fleste teams om det rigtige dækvalg. Lige før starten begyndte det at regne, og valget af regn dæk viste sig at være det rigtige. Teamet valgte derfor at trække cyklerne tilbage i pit og skifte til regn dæk, en beslutning der viste sig at være afgørende, men som også fik stor betydning for løbet for Oliver. Oliver tog fra starten føringen i løbet, men manglede erfaring med at køre i regn på den nye cykel, så han faldt lidt tilbage for at lære af sine teamkolleger. Desværre over satsede en af teamets kørere på løbets første omgang, hvilket resulterede i et styrt og involverede tre førende kørere. Heldigvis undgik Oliver styrtet og måtte herefter køre klogt og sikkert for at sikre så mange point som muligt til det samlede mesterskab.

Desværre ændrede et senere dækskifte i pitten Olivers planer. Løbsledelsen tildelte Oliver en ” drive through pit” straf for forkert start placering efter dæk skift i pitten, hvilket betød, at en tredjeplads blev ændret til en niendeplads. Oliver måtte derfor ændre sin strategi til en 100% angrebstaktik med kun otte omgange tilbage af løbet, alt imens han skulle sikre så mange point som muligt til mesterskabet. Oliver formåede at kæmpe sig til en flot tredjeplads ved løbets afslutning, og leverede nogle af løbets hurtigste omgangstider, kun lige under 6 sekunder efter den førende kører. Dette viste tydeligt, at Oliver og teamet er i stand til at præstere hurtigt tider under alle vejrforhold. Efter en weekend med fantastiske resultater og IDM mesterskabs førende, ser Oliver frem til at deltage i det svenske mesterskab næste weekend på sin egen KTM RC390R.